Enneagram ön- és emberismereti alapkurzus

Ár: 21 900 Ft
Kedvezményes ár: 20 900 Ft
Ár: 29 900 Ft
Kedvezményes ár: 27 900 Ft
Kívánságlistára teszem

Miért épp az ön- és emberismeret?


GÉPHÁZ ÜZEN: a kurzushoz tartozó videók itt, a bemutató videó ALATT találhatóak. Ha meg szeretnéd nézni őket, vásárlás/belépés után egyszerűen válaszd ki a listából azt a részt, amelyre kíváncsi vagy, és kattints a lejátszás gombra! Az aktuális  videó itt, az OLDAL TETEJÉN lévő ablakban fog elindulni! Jó tanulást, jó szórakozást!


 Érezted már úgy valaha, hogy vagy egyáltalán nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudsz zöldágra vergődni valakivel? Mintha nem is ugyanazt a nyelvet beszélnétek.. Ő látszólag nem érti a Te véleményed, Te pedig úgy érezted lényegtelen dolgokon „rugózik”. Ismerős?

Különbözőek vagyunk, ezt tény. 

Mindannyian meg vagyunk róla győződve, hogy a saját álláspontunk a helyes, és legtöbbször ez vezet a konfliktusokhoz. Ha szeretnéd a felesleges köröket elkerülni, akkor az Enneagram most a kezedbe adja a térképet az emberekhez. Ezt a módszert könnyedén tudod alkalmazni a magánéletedben, és a munkád során is. Hiszen, ha ismered az Enneagramot, akkor tudod majd, hogy mi jár a másik fél fejében.   

Misztikus neve ellenére az Enneagram egy nagyon könnyen tanulható, praktikus és roppant hasznos emberismereti és önismereti tudás.

Kilenc különböző  személyiségtípust, kilenc különböző értékrendet, kilenc eltérő viselkedésmintát mutat be. Az "Ennea" jelentése görögül "kilenc", a "Gram" pedig "rovás, bevésés" - így az Enneagram szó szerinti fordításban azt jelenti: Kilenc Bevésés, vagyis kilenc emberi mozgatórugó, amit most megismerhetsz és megérthetsz!

Vágj bele bátran! Egy izgalmas utazásban lesz részed.

megnézve lejátszás

Az érzelmi intelligencia fejlesztése az Enneagram eszközével ‹‹ ELŐFIZETÉS NÉLKÜL IS ELÉRHETŐ ››

13 perc

Az Enneagram, mint az érzelmi intelligencia fejlesztésének egyik legjobb eszköze. Egyáltalán: mi az az érzelmi intelligencia? Miért fontos? Hogyan lehet fejleszteni? ‹‹ Ez az anyag előfizetés nélkül is elérhető. Kattints a lejátszás gombra és nézz bele! ››

Az Enneagram története és rendszere

35 perc

Honnan ered az Enneagram? Miért nevezzük érzelmi rendszernek? Mik a főalapérzelmek, amelyek mentén a rendszer a típusokat differenciálja? Mi jellemző az egyes érzelemcsoportba tartozó emberekre?

A Tyúkanyó

36 perc

Az Enneagram 2-es típusa, a Tyúkanyó. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Művészlélek

31 perc

Az Enneagram 4-es típusa, a Művészlélek. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Menő

34 perc

Az Enneagram 3-as típusa, a Menő. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Főnök

44 perc

Az Enneagram 8-as típusa, a Főnök. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Maximalista

26 perc

Az Enneagram 1-es típusa, a Maximalista. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Kényelmes

34 perc

Az Enneagram 9-es típusa, a Kényelmes. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

Az Ötletzsák

29 perc

Az Enneagram 7-es típusa, az Ötletzsák. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Tudós

29 perc

Az Enneagram 5-ös típusa, a Tudós. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A Szövetséges

39 perc

Az Enneagram 6-os típusa, a Szövetséges. Mi az, ami jellemzi őt? Mi a fontos számára és mit szeretne elkerülni? Mik a fő motivációi és félelmei? Mi a jó benne, és mit kell megszokni vele kapcsolatban? Hogyan viszonyul az emberekhez, milyen személyiségjegyekkel bír? Milyen közismert emberek képviselik ezt a típust?

A karakterazonosítás lépései

15 perc

Hogyan lehet viszonylag könnyen és gyorsan beazonosítani a velünk szemben álló ember típusát? A videóból erre kapsz egy 3 lépéses, praktikus technikát.

A karakterazonosítás lépései két konkrét példán keresztül, és a Tritype-ok elmélete

22 perc

Nézzük meg, hogyan lehet közismert emberek katakterét könnyen, gyorsan megtalálni! Ez alkalommal Havas Henrik és Jakupcsek Gabriella tíusát térképeztük fel közösen a csoporttal. Mi az a TRITYPE és hogyan hat az egyes karakterekre?

Karakterazonosítási gyakorlat

46 perc

Közismert emberek karakterének azonosítása újságcikkek és filmrészletek alapján.

Tipikus tévesztések

16 perc

Mely karakterek hasonlítanak egymáshoz és miért? Hogyan lehet a hasonló karaktereket megkülönböztetni? Miért van az, hogy egyeseknél azonnal látszik a típus, míg másoknál nagyon nehéz felszínre hozni?

Elmozdulások stressz és boldogság esetén

14 perc

Hogyan viselkednek az egyes típusok, ha stressz vagy csalódás éri őket? HMi jellemző rájuk a boldogság, elégedettség és motiváltság állapotában?

Az Enneagram karakterek altípusai

16 perc

Mit jelent a színezet vagy a szárny? Hogyan árnyaláják tovább egy adott típus jellegzetességeit?

Az Enneagram típusok ösztönvariánsai

14 perc

Ösztöntípusok meghatározása: szociális, páros és létfenntartó. Melyiket mi jellemzi? Hogyan színezi az ösztönt a karakter?

5 perces tipp a jó interjúkérdések megfogalmazásához

5 perc

Hogyan kérdezzünk, hogy a válaszból kiderüljön a másik ember típusa?Mit kérdezzünk egyáltalán? Mi a jó és mi a kevésbé jó interjúkérdés?

Személyes karakterinterjú Szombati Orsival és kolléganőjével

18 perc

Nézd meg a két 8 perces interjút, hallgasd a kérdéseket és válaszokat, és találd ki Te is Orsi és Márti típusát! Eddigi ismereteiddel felvértezve biztosan nem lesz nehéz!

A karakterinterjúk megoldása

19 perc

Szombati Orsi és kolléganőjének valódi karaktere? A résztvevők tökéletesen eltalálták. Vajon Neked is sikerült?