Horváth Imre

Horváth Imre vagyok, 14 éves korom óta foglalkozom gitározással, zenével.

Kezdetben a rock és metal zene iránti erős vonzalom befolyásolta minden egyes hangszer mellett eltöltött percemet, így ilyen stílusú dalokat kezdtem tanulgatni, egy édesapám által 6.000 Forintért vásárolt „csodahangszeren”. 

Hamar rádöbbentem, hogy ez a stílus bizony kellő tudást igényel, ezért úgy döntöttem, hogy tudatosan szeretnék foglalkozni az addigra már teljesen hozzám nőtt hangszerrel.

Az alapokat az 1990-es évek elejétől élvonalbeli zenekarnak számító Akela zenekar szólógitárosától, Pavelka Gyuszitól sajátítottam el, akinek rengeteget köszönhetek, tanácsai az egész mára kialakult életemet meghatározták.

Többek közt Gyuszi sulykolta belém, hogy bátran elkezdhetem átadni a nála megszerzett tudást a gitározni vágyó fiataloknak. 

Tanáraim közül akit szeretnék kiemelni még, az nem más mint Alapi István az Edda Művek gitárosa, aki a zeneelmélet, és az improvizáció mély bugyraiba vezetett be, neki is nagyon sokat köszönhetek.

Idő közben megalapítottam saját zenekaromat a Rubicont, mellyel 2 nagylemezt készítettünk, és több alkalommal léptünk fel a Petőfi Csarnok színpadán nagy sikerrel! Jelenleg is egy működő zenekar, a Pennhurst vezetője vagyok, melyben zeneszerzőként is tevékenykedem.

Hosszú évek óta foglalkozom diákok oktatásával. Büszke vagyok arra, hogy tanulóim között 5-6 éves kislányok/kisfiúk, és 50-60 éves hölgyek/urak is vannak.

Célom, hogy minden tanulómnak olyan személyre szabott tananyagot alakítsak ki a kötelező anyagrészek mellett, mely tökéletesen megfelel céljaiknak, elképzeléseiknek, ezáltal könnyebb eligazodást nyújtsak nekik a gitár rejtelmeiben.