Előadók

Mucsi Tina

Mucsi Tina vagyok, a Tina Rajztanodája alapítója, tulajdonosa és oktatója, két gyermek boldog édesanyja. 

2009 óta oktatok teljesen kezdőknek és haladóknak rajzolást, akvarell festést, útinaplózást, kalligráfiát, vegyes technikás alkotóprogramokat és vezetek önismereti, művészetterápiás foglalkozásokat a saját rajziskolámban budapesti helyszínen és a saját dunakeszi alkotóműhelyemben.

Korábban dolgoztam nyelvtanárként - ez az eredeti szakmám -, majd kisebb-nagyobb multicégeknél, marketing és értékesítési posztokon, majd megbízott ügyvezetőként is. Ezzel párhuzamosan végeztem Feng Shui tanácsadóként és dolgoztam is ezen a területen. A tanulmányaim közben ébredtem rá, hogy a megválaszolatlan kérdéseimre nem elég a környezetemben keresni a válaszokat, hanem bizony kikerülhetetlen az, hogy magunkba is nézzünk, így jutottam el a stresszoldás, a kineziológia eszközeinek csodájához, nemzetközileg elfogadott oklevelet szereztem és a stresszoldást is több, mint egy évtizeden át aktívan űztem. 

Közben ismerkedtem meg 2008-ban a jobb agyféltekés rajzterápia elveivel is, nagyjából azóta vagyok szerelmese az alkotásban, rajzolásban, festésben, képzőművészetben megjelenő stresszoldásnak és terápiás lehetőségeknek.

Elhivatottan tanulmányozom folyamatosan a problémamegoldás kreatív módszereit, a művészetterápiás eszközöket, a pszichológiai rajztesztek alkalmazási lehetőségeit és a kreatív önkifejezés egyéb terápiás formáit és ezeket alkalmazom is a kezelések során. Folyamatos önképzésben vagyok, intézményi keretek között is tanulmányozom a rajzelemzés és művészetterápia csodáit és ezekből is hivatalos végzettségeket szereztem.

A harmónia elérésének egyik fő eszköze az alkotás. Az alkotás: terápia.

Saját önálló programom a Rajzmeditáció© felnőtteknek, amely 2012 végén született és 2014-től már egy egyre bővülő oktatói csapat közel 20 helyen tanítja az országban az érdeklődőknek: a jelenleg 2×5 órás tanfolyamsorozaton és klubfoglalkozásokon ismerkedhetünk meg a saját rajzainkban megbúvó érzéseinkkel, hogy hogyan tudjuk felismerni és hasznunkra fordítani azokat, majd pedig megtapasztalhatjuk a mintarajzoláson keresztül az ellazulást és a saját jól sikerült műveink felett érzett sikerélményt.

A kreatív alkotó tevékenység gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyon nagy jelentőséggel bír és édesanyaként, oktatóként és terapeutaként egyaránt tudom, ez nagyon fontos része az önmegismerésnek, önkifejezésnek és önkiteljesítésnek. Öröm a folyamat és a végeredmény is: az elmélyült alkotás pihentet, kikapcsol, aktivizálja a hétköznapokban méltatlanul háttérbe szorított, kreatív jobb agyféltekénket, felszabadultságot, időtlenséget, sikerélményeket, egyszóval energiát ad. Olyan energiákat, amelyekkel feltöltődve – és ezt tapasztalom évek óta – minden sokkal könnyebben megy, sok dolog szinte magától megoldódik és sokkal több energiánk, időnk lesz arra, hogy élvezzük az Életet.