Gitársuli Horváth Imivel - kezdőtől haladóig

Ár: 15 900 Ft
Kedvezményes ár: 11 700 Ft
Ár: 18 900 Ft
Kedvezményes ár: 14 700 Ft
Kívánságlistára teszem

Szeretnél végre profi gitáros lenni, de nehezen tudod beilleszteni a heti ritmusba, hogy privát oktatóhoz járj? Akkor ez a kurzus tuti, hogy tetszeni fog Neked!

  • Nincs többé stressz, hogy odaérsz-e időben az órára...
  • Nem kell többé azon keseregned, hogy a jó tanárok számodra elérhetetlenek a távolság miatt...
  • És még az oktatód időbeosztásához sem kell igazodnod!

Imi Gitársulijában szabad vagy mint a madár! A saját ritmusodban, a saját időbeosztásod szerint, akkor és ott tanulhatsz, ahol és ahogyan csak akarsz. A kurzus okos eszközökről is elérhető!

A Gitársulit akkor is szeretni fogod, ha teljesen kezdő vagy, és most veszel először gitárt a kezedbe.

Imi az alapok mellett sok technikával, bemelegítő gyakorlattal, zeneelméleti ismeretekkel, hasznos gyakorlatokkal segít Neked, hogy minél könnyebben eligazodj a hangszer rejtelmeiben! 

Ha már haladó / középhaladó vagy, akkor is érdemes megnézned az oktatóvideókat!

Imi ugyanis rengeteg technikai gyakorlattal  különböző játéktechnikával, és magas szintű zeneelméleti anyaggal vár Téged, melyek elsajátítása után a zeneszerzés is lényegesen átláthatóbb lesz Számodra.

Ha szeretnél kicsit belekóstolni a kurzus fílingjébe, nézd meg az "előfizetés nélkül elérhető" 17-es videót. Ha ez tetszik, a többit is imádni fogod! Vagy egyszerűen vágj bele! Csak nyerhetsz ezzel a kurzussal, meglátod!

I. Alapvető skálák, hangnemek

15 perc

Ebben a fejezetben, a zeneelmélet alapköveit tanulhatod meg, az alapvető akkordok, skálák, és hangnemek formájában.

II. Hangnemek fokaira épülő akkordok

12 perc

A lecke a 3 féle hangnem különböző hangjaira épített 3-as és 4-es hangzat akkordokat tanítja meg neked.

III. Funkcióelmélet

13 perc

A hangnemek fokaira épülő akkordok funkciójáról szól az anyag. Ez a fejezet a zeneszerzés és a harmónia menetek írásának nélkülözhetetlen része!

IV. Zárlatok, Egyszerűbb harmóniafűzések

10 perc

Az anyagban a 4 féle zárlatot ismerhetsz meg, továbbá gyakorolhatod a hangnemek fokain szereplő akkordok zárlatokban történő fűzését.

V. Komplexebb harmóniafűzések, Váltó domináns, Bartóki tengelyrendszer

22 perc

Ebben a leckében 2 bonyolultabb harmóniafűzési formát ismerhetsz meg. Mindkét esetben olyan akkordok használatát sajátíthatod el, melyek nem az alaphangnem részei.

VI. Egyszerű improvizációs rendszerek, blues

11 perc

A legegyszerűbb improvizációs rendszer a blues. Itt kötetlenül játszható a hangnem blues skálája a 12 ütemes kör akkordjaira. Ezért az improvizáció tanulását érdemes ezzel kezdeni.

VII. Komplexebb improvizációs rendszerek, Akkordok vertikális értelmezése, Skála-akkord kapcsolatának elve

15 perc

Ebben a leckében 2 sokat használt improvizációs rendszert tanulhatsz meg.

VIII. Hogyan gyakorolj?

6 perc

Ez a lecke abban segít, hogy a hangszer mellett töltött idő, ténylegesen gyakorlás legyen. Pontokba szedve tanulhatod meg azokat a feltételeket, melyek nélkülözhetetlenek az igazi, fejlesztő gyakorláshoz!

1. Demonstrációs dal

3 perc

Itt bemutatok egy komplett dalt, szólóval, pusztán kedvcsinálónak.

2. Kromatika gyakorlat

8 perc

A kromatika alapvetően a 2 kéz szinkronjára és a váltott pengetés technika elsajátítására kiválóan alkalmas gyakorlat! Ezen kívül a bemelegítés nélkülözhetetlen része kell, hogy legyen!

3. Ujjgyakorlat #1

6 perc

Ez a gyakorlat külön-külön dolgoztatja az ujjaidat, tehát azok erősítésére és mozgáskoordinációjának fejlesztésére hívatott! Ezen kívül nagyon jól be is melegíti az ujjaidat!

4. Ujjgyakorlat #2

5 perc

Ebben a gyakorlatban az ujjrendcsoportokat tanulhatod meg, melyek használatával a dallamalkotás lényegesen könnyebb lesz! A gyakorlatban szereplő nyújtott 2-es ujjrend tágfekvéses játékmódja, nagymértékben lazítja az ujjaidat!

5. C-dúr skála gyakorlat

3 perc

A skálajáték a tanulási folyamat legfontosabb része, amit MINDEN NAP gyakorolnod kell, a mihamarabbi fejlődésed érdekében! A két kéz szinkronja, az ujjlazultság, és a hangszerbiztonság a skálázástól alakul ki a legmagasabb szinten, és ezek a képességek nélkülözhetetlen részei a magas szintű hangszeres tudásnak. A C-dúr skála a szolmizációs hangsor megfelelője.

6. A-Moll skála gyakorlat

2 perc

A skálajáték a tanulási folyamat legfontosabb része, amit MINDEN NAP gyakorolnod kell, a mihamarabbi fejlődésed érdekében! A két kéz szinkronja, az ujjlazultság, és a hangszerbiztonság a skálázástól alakul ki a legmagasabb szinten, és ezek a képességek nélkülözhetetlen részei a magas szintű hangszeres tudásnak! Az A-moll skála egyfajta keleties hangzást kölcsönöz, mely igencsak egzotikussá teszi a szólóidat, dallamaidat!

7. A Blues-skála gyakorlat

2 perc

A skálajáték a tanulási folyamat legfontosabb része, amit MINDEN NAP gyakorolnod kell, a mihamarabbi fejlődésed érdekében. A két kéz szinkronja, az ujjlazultság, és a hangszerbiztonság a skálázástól alakul ki a legmagasabb szinten, és ezek a képességek nélkülözhetetlen részei a magas szintű hangszeres tudásnak. A blues skála minden stílusban megtalálható, ezért használata szinte kötelező!

8. Váltott pengetés gyakorlat #1

5 perc

Egyfajta tréning gyakorlat a fekvésváltásra, a különböző ujjrendek használatára, és a pengetés-technika fejlesztésére!

9. Váltott pengetés gyakorlat #2

4 perc

A gyakorlat segítségével a horizontális, azaz a hosszanti irányba való dallamjátékot tanulhatod meg, és a sok húr váltás miatt a pengetést is fejleszted közben!

10. Váltott pengetés gyakorlat #3

4 perc

A váltott pengetéses gyakorlatok ezen formája fejleszti a legmagasabb szinten a pengetést, mert itt húrkihagyással kell megszólaltatnod a hangokat!

11. Sweep pengetés gyakorlat #1

8 perc

A gitározásban az egyik legfontosabb alapelv, hogy mindig a legkisebb ellenállás irányába mozogjon a pengetős kezed, konkrétabban a pengetés! Tehát a pengetőt ha lehetőség van rá, told át a következő húrra, és ne kerüld ki azt! Ez a gyakorlat a sweep és a váltott pengetés kombinálására nyújt nagy segítséget!

12. Sweep pengetés gyakorlat #2

4 perc

Ez a gyakorlat hasonlóan az előzőhöz, szintén a kombinált pengetés technika fejlesztésében segít nagyon sokat, de itt már komplett arpeggiókat kell sweep-vel pengetned!

13. Sweep pengetés gyakorlat #3

6 perc

Itt fel kell kötni a gatyeszt! Nagyon összetett módon van kombinálva a sweep és a váltott pengetés! Hajrá!

14. Legato gyakorlat #1

5 perc

A legato technika segítségével, pengetés nélkül szólaltathatod meg a hangokat! A bal kezed ujjainak erősítésére kiválóan alkalmasak a legato gyakorlatok. Ebben a gyakorlatban csak a bal kezed dolgozik, egyáltalán nincs pengetés! 3 féle legato létezik: pull, hammer, slide!

15. Legato gyakorlat #2

4 perc

Ebben a gyakorlatban a pengetést és a legatot kombinálhatod! A gyakorlatnak ezért nagyon magas a szinkron igénye, mert nagyon nem mindegy, hogy mikor pengetsz a legato játék közben!

16. Legato gyakorlat #3

6 perc

Ebben a gyakorlatban mind a 3 féle legato technika szerepel, és mindezt 6 húron kell játszanod! Nem könnyű eset!

megnézve lejátszás

17. C-dúr futam gyakorlat ‹‹ELŐFIZETÉS NÉLKÜL IS MEGNÉZHETŐ››

6 perc

A futamok alapvetően gyorsítják a játékodat. Ebben a futamban a C-dúr skála hangjait kell játszanod 6 húron, magas szinkron igénnyel!

18. G-moll futam gyakorlat

5 perc

A futamok alapvetően gyorsítják a játékodat! Ebben a futamban a G moll skála hangjait kell játszanod 4 húron, magas szinkron igénnyel!

19. E-moll futam gyakorlat

4 perc

A futamok alapvetően gyorsítják a játékodat! Ebben a futamban az E moll skála hangjait kell játszanod 6 húron, magas szinkron igénnyel! Valamint a gyakorlat arra is kiváló, hogy a hangsúlyozást megtanuld a gyorsabb játék közben is!

20. Arpeggio gyakorlat #1 - E-moll

10 perc

Az arpeggio jelentése: akkordbontás. Tehát az akkordok hangjait bontjuk ki. Ebben a gyakorlatban az E-moll hangnem akkordjait bontjuk ki, fölfelé haladva a gitárnyakon. Létfontosságú a pengetés betartása!

21. Arpeggio gyakorlat #2 - E-moll

5 perc

A gyakorlat a 6 húros arpeggiok játszására nyújt nagy segítséget. Itt egy Em7 és egy Em akkord hangjai vannak kibontva. Létfontosságú a sweep pengetés betartása!

22. Arpeggio gyakorlat #3 - A-moll

6 perc

Ez egy nagyon komplex arpeggio gyakorlat, itt sok különböző akkordot bontunk ki A-moll hangnemben.

23. Tapping gyakorlat #1

4 perc

Ebben a gyakorlatban a 4 féle alap tapping technika hangzik el! A tapping természetéből eredően arra jó, hogy egymástól nagy távolságra lévő hangokat tudod könnyedén megszólaltatni!

24. Tapping gyakorlat #2

7 perc

Az első 2 tapping séma összefűzése hangzik el ebben a gyakorlatban! A tapping technika és a balkéz legato technikája kombináltan szólal meg!

25. Tapping gyakorlat #3

9 perc

Sok esetben fordul elő, hogy a tappinget végrehajtó ujjunkat átcsúsztatjuk egy magasabb vagy mélyebb fekvésre. Ebben a gyakorlatban ezt tanulhatod meg!

26. Arpeggio és tapping gyakorlat #1

6 perc

Az egyik legnehezebb játéktechnika. Itt a tapping és az arpeggio játék van kombinálva, a gitár nyaka feletti pengetés pedig extrán nehezíti az eljátszást!

27. Arpeggio és tapping gyakorlat #2

10 perc

Az előző gyakorlathoz hasonlóan, itt is a tapping és az arpeggio technika van ötvözve.

28. Ritmus gyakorlat #1.

8 perc

Ebben a gyakorlatban a ritmusjáték alapvető, a jobb kéz mozdulatait tudod megtanulni, ezen belül is a tompítás technikát!

29. Ritmus gyakorlat #2

5 perc

A gyakorlatban a tompításos ritmusjáték és a balkéz legato technikája van ötvözve! Az alapvető ritmusgyakorlatokból a 2 és a 4 db tompítás/húr- megfejtés van kombinálva!

30. Ritmus gyakorlat #3

6 perc

Ebben a leckében a demonstrációs dal fő riffje van kivesézve!

31. Fingerstyle gyakorlat #1

7 perc

Ebben a gyakorlatban a pengető nélküli játéktechnikát, tanulhatod meg! A húrokat a hozzájuk tartozó ujjakkal kell pengetni!

32. Fingerstyle gyakorlat #2

8 perc

Kicsit összetettebb gyakorlat a fingerstyle stílusra! Sokaknak ismerős lehet az akkordmenet…